Doreen Boonekamp nieuwe directeur Filmfonds

Vandaag is bekend geworden dat Festivaldirecteur Doreen Boonekamp het festival gaat verlaten en een nieuwe uitdaging aangaat als directeur/bestuurder bij het Nederlands Fonds voor de Film. Het bestuur en de medewerkers van het Nederlands Film Festival feliciteren haar van harte en wensen haar veel succes en plezier in haar nieuwe functie bij het Nederlands Fonds voor de Film. Doreen Boonekamp, die onlangs de Cultuurprijs van de stad Utrecht ontving, heeft zich 20 jaar ingezet voor het festival waarvan sinds 2002 als Festivaldirecteur.
Jeltje van Nieuwenhoven, bestuursvoorzitter van het Nederlands Film Festival: “ Van de vertonerskant naar de makerskant. Wij zijn blij dat we haar blijven zien in de belangrijke rol als promotor van de Nederlandse Film.”
Onder leiding van Doreen Boonekamp is het Nederlands Film Festival uitgegroeid tot de plek waar de nieuwste Nederlands films en het cinematografische erfgoed onder de aandacht worden gebracht van het grote publiek en waar de hele Nederlandse filmsector samenkomt en discussieert over ontwikkelingen in de nationale en internationale filmindustrie. In 2008 trok het festival 145.000 bezoekers naast ruim 1,5 miljoen bezoekers voor het online programma van het festival.
Van 23 september tot en met 2 oktober 2009 zal Doreen Boonekamp voor de laatste keer het Nederlands Film Festival leiden. Het bestuur van de stichting Nederlands Film Festival onder leiding van Jeltje van Nieuwenhoven start op korte termijn een sollicitatieprocedure om in  de opvolging te voorzien.