Cineblend op 7 april in het souterijn theaterCineblend, de maandelijkse avond van SAVAN (Stichting Audiovisuele Antropologie Nederland) met diner, film en debat, gaat dinsdag 7 april over de sociale functie en triditionele muzikale vertellingen van de griots (lofzangers) in Mali en Senegal. De bijzondere documentaire Bambara Blues (2007) van Jacqueline van Vugt over de griotte Ami Diarra zal daarbij integraal vertoond worden.

 

Te gast zijn onder andere regisseur Jacqueline van Vugt, haar researcher Jan Kees van de Werk en sabar-danseres Sophie Schouwenaar. Nienke Muurling, mali-expert met veel kennis over de griots, geeft een introductie en zal het gesprek leiden.


Tropentheater Soeterijn Café (ingang links naast Tropenmuseum)
Linnaeusstraat 2
1092 CK Amsterdam

aanvang 19.30 uur stipt!


het volledige programma vindt u hier.