DE ZEVEN VAN DARAN: DE STRIJD OM PAREO ROTS en MORRISON KRIJGT EEN ZUSJE in de prijzen in Cairo

De film DE ZEVEN VAN DARAN: DE STRIJD OM PAREO ROTS ging afgelopen september in release in de Nederlandse bioscoop en is inmiddels internationaal goed opgepikt en vertoond op het kinderfestival Giffoni in Italië, het Hamburg International Film Festival, het Oulu International Film Festival in Finland, het Dubai International Film Festival en het Barican Film Festival in Londen.
De avontuurlijke familiefilm DE ZEVEN VAN DARAN: DE STRIJD OM PAREO ROTS is gebaseerd op de fictieve legende van ‘De Zeven Van Daran’ waarin zeven magische dieren (wit van kleur) al sinds het begin der tijden waken over de balans tussen goed en kwaad op onze aarde. Als deze balans verstoort dreigt te raken vragen ze hulp aan een kind met een ‘puur hart’. Bart Juttmann tekende voor het scenario van de film naar een verhaal van Rolf Visser. De film is geproduceerd door Rolf Visser en Felice Bakker van AAA Pictures.

De kinderfilm MORRISON KRIJGT EEN ZUSJE, geregisseerd door Barbara Bredero en geproduceerd door BosBros. Film-TV Producties, is tot nu toe te zien geweest op de festivals van Gent, Antwerpen en Montreal en zal de komende tijd nog op verschillende kinderfilm festivals vertoond worden.
Omdat de vijfjarige Morrison denkt dat hij het veld moet ruimen voor de nieuwe baby, besluit hij er vandoor te gaan en om de chaos nog groter te maken neemt hij en passant ook nog z’n pasgeboren zusje mee. 

Tijdens het Cairo festival werden ruim 315 speelfilms, animatiefilms en televisieprogramma’s uit 53 landen vertoond. Zie ook www.ciffc.org