Het Schrijfpaleis, vijfde seizoen,

Beste schrijvers & Co,

Zit je midden in het schrijfproces en zie je door de bomen het bos niet meer of heb je juist een script van een tijdje terug nog liggen? Wij bieden opnieuw een kans om je tekst te laten lezen door fantastische acteurs! Velen zijn je al, met succesvolle gevolgen, voorgegaan.

Scenario voor een speelfilm of televisieserie, toneelstuk of iets totaal anders, alles is mogelijk!

De teksten worden voorgelegd aan een panel van deskundigen (producenten, omroepen, fondsen). Zij zullen inhoudelijk reageren op de stukken en tips geven voor de realisatie ervan.

Vertrouwde gezichten in de vorm van presentator Moniek Kramer en regisseur Antoinette Beumer leiden de avond in goede banen.

Grijp deze kans! En stuur je werk naar schrijfpaleis@vsenv.nl. Het hele script, vergezeld van een synopsis en een selectie van ± 10 pagina’s die je wil laten lezen.

Let wel: de deadline is al op woensdag 11 maart 2009.

Verder jullie aandacht voor Scenarioschrijven, de Hollywood methode, een workshop georganiseerd door Kemna Training. Voor inschrijvingen die binnenkomen via het Schrijfpaleis zijn er vijf plaatsen tegen speciaal tarief gereserveerd voor de workshop. Hier leert Paul Ruven je in één weekend je filmidee te transformeren tot een volwassen filmverhaal. Data: 2 & 3 mei – Kosten: normaal € 375,- via Schrijfpaleis € 355,-. Meer informatie of inschrijven via rens@kemnacasting.nl.

Tot maandag 30 maart in theater Bellevue!

Het Schrijfpaleis

Moniek Kramer, Antoinette Beumer, Jenny Booms en Sjon Blaauw


Met dank aan LIRA, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties en het Nederlands Fonds voor de Film voor de genereuze financiële ondersteuning van Het Schrijfpaleis en aan Kemna Casting voor het benaderen van acteurs.