Cineville: historische samenwerking tussen 13 filmtheaters

Met de Cinevillepas kunnen bezoekers vanaf 19 februari onbeperkt alle 13 Amsterdamse filmtheaters bezoeken voor een vast bedrag van €17,50 per maand. Van de betere Hollywood films in The Movies, tot de eigenwijze programmering van Kriterion, van de Nederlandse producties in Het Ketelhuis en de Franse cinema in Cinecenter tot de wereldcinema in Rialto en de wereldklasse van het Filmmuseum: de Cinevillepas biedt toegang tot alle voorstellingen in de 13 filmtheaters die Amsterdam rijk is. Het aanbod van de Cinevillepas is daarbij ongekend divers en dynamisch: voor elk is er wat wils.

Cineville.nl is de filmsite van de participerende filmtheaters en Het Parool.
Cineville.nl biedt gedetailleerde filmbeschrijvingen, trailers en recensies, maar ook achtergrondinformatie en nieuws geleverd door Het Parool. Cineville.nl biedt het meest betrouwbare, complete en gemakkelijk toegankelijke overzicht van alles wat er in de participerende filmtheaters plaatsvindt. Daar waar andere sites zich beperken tot het aankondigen van premièretitels, vermeldt Cineville.nl álle evenementen die plaats vinden in de filmtheaters, zoals Q&A’s met filmmakers, retrospectieven, feestjes, en festivals. Daarnaast kan men via Cineville.nl gemakkelijk online kaartjes voor alle evenementen bij alle 13 filmtheaters kopen. Hierdoor wordt een bezoek aan een bioscoop in Amsterdam naast plezierig ook heel gemakkelijk.

Met Cineville.nl en de Cinevillepas hebben Amsterdammers een ongekend middel in handen dat het uitgaansleven in Amsterdam makkelijker en leuker maakt, of zij nu doorgewinterde cinefielen zijn of af en toe een bezoek aan een bioscoop brengen.

Cineville is tevens een primeur in de culturele sector: nooit eerder is het voorgekomen dat dertien onafhankelijke aanbieders van eigenzinnige en artistieke programmering op een soortgelijke manier samenwerken. Niels Büller, directeur van Cineville: "De programmering van elk filmtheater is zeer uiteenlopend. Wat alle Amsterdamse filmtheaters met elkaar gemeen hebben is een liefde voor kwaliteitsfilm. Cineville wil deze liefde overbrengen op een groter publiek, maar biedt ook een onmisbare service voor iedereen die een bezoek aan een bioscoop in Amsterdam wil maken."

Cineville wordt opgezet en gerund door een team met ervaring in de Amsterdamse filmsector. Dit zijn Niels Buller (’84), Coen Warmer (’81), Thomas Hosman (’86), Eelke Hermens (’84) en Janna Reinsma (’81).