AANKONDIGING EN OPROEP TOT INZENDEN FILMS

Aankondiging en oproep tot inzenden films

beeld voor beeld  is een documentaire filmfestival waarbij cultuur en beeldvorming centraal staan. Voortgekomen uit de visuele antropologie, vertoont het festival documentaires over uiteenlopende (sub)culturen, en biedt het een ontmoetingsplaats voor filmmakers en publiek met verschillende culturele achtergronden. Naast de vertoning van documentaires worden er seminars georganiseerd waarbij dieper wordt ingegaan op bepaalde thema’s. Alle filmmakers zijn aanwezig, en er wordt veel aandacht besteed aan de discussie tussen hen en het publiek.


Inschrijving staat open voor iedere productie die zich bezighoudt met cultuur, beeldvorming en/of sociale vraagstukken, of die past binnen het thema van het festival.
Dus ook films die niet in het thema passen komen voor selectie in aanmerking.

Tevens zal er een sectie gewijd zijn aan studentenfilms. Dit onderdeel staat open voor alle opleidingen visuele antropologie en andere documentaire filmopleidingen voor zover de films binnen het algemene kader van het festival passen. 

Naast het vertonen van ‘algemene’ films handelend over cultuur en beeldvorming zal in 2008 aandacht besteed worden aan: Wereldmuziek in beeld

We richten ons hoofdzakelijk op documentaires die wereldmuziek in een sociale en culturele context plaatsen. Speciale aandacht zal geschonken worden aan films die handelen over de veranderingen binnen muzikale vormen die het gevolg zijn van het contact tussen verschillende muziekstijlen, tradities en culturen.

Deadline voor inzendingen: 13 februari 2009

( mocht de deadline problemen opleveren, neem dan alstublieft contact met ons op).

 

 

Voor meer informatie: www.beeldvoorbeeld.nl; info@beeldvoorbeeld.nl; telefoon: 020 – 568 8520, Eddy Appels, Festivaldirecteur

 

beeld voor beeld is een activiteit van savan (Stichting Audiovisuele Antropologie Nederland)