Gelukkige dames op het 59e Internationale Film Festival van Berlijn

De speelfilm WINTERSTILTE van Sonja Wyss en producent Digna Sinke van SNG Films beleeft zijn internationale première in Berlijn, evenals de debuutfilm van regisseur Radu Jude, THE HAPPIEST GIRL IN THE WORLD, een co-productie van Stienette Bosklopper van Circe Films en Ada Solomon van het Roemeense Hi Film Productions.

Eerder werd al bekend gemaakt dat CALIMUCHO van Eugenie Jansen en KAN DOOR HUID HEEN, het speelfilmdebuut van Esther Rots, in het ‘FORUM’ programma vertoond zullen worden. HET ZUSJE VAN KATIA van regisseuse Mijke de Jong is geselecteerd voor het ‘Generation’ onderdeel van het festival.

In WINTERSTILTE verlangen een weduwe en haar vier volwassen dochters naar liefde en intimiteit, maar dwingen het strenge katholieke geloof en een al jaren durende rouwfase hen tot een leven van kuisheid. De komst van de geheimzinnige hertmannen brengt verandering in hun bestaan.

De film THE HAPPIEST GIRL IN THE WORLD gaat over de 18-jarige Delia die een auto wint bij een wedstrijd van een frisdrankenconcern. Op weg naar Boekarest, waar zij in een frisdrankcommercial moet optreden, ontstaat een strijd tussen het meisje en haar ouders om de auto. Voor het scenario van de film ontving Radu Jude de 2008 Sundance/NHK International Filmmakers Award. In 2007 won Jude de prijs voor beste korte film op het Sundance Festival met THE TUBE WITH A HAT.

59e Internationale Film Festival Berlijn
www.berlinale.de