Rialto & Binger: Inspiration night

Rialto en Binger creëren dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om samen met deze makers te praten over hun werk en wat hun inspireert. Op de Inspiration Night van 13 januari zullen drie internationale filmmakers het podium betreden
en onder leiding van schrijver en journalist Matthew Curlewis vertellen en laten zien waar zij hun inspiratie vandaan halen. Het publiek heeft de gelegenheid om kritische vragen te stellen over de gemaakte keuzes of met eventuele eyeopeners
te komen.

Rialto verwelkomt dit keer Paola Morabito uit Australië, Barney Elliott uit de VS en Adrian Sitaru uit Roemenië. Naast fragmenten van films die hun inspireren zullen zij ook allemaal (één van) hun prijswinnende korte film(s) laten zien, respectievelijk My Sister and I (2006, Shortlist Cannes Film Festival 2007), True Colours (2006, festivals wereldwijd, won o.a. de Special Jury Prize van het Premiers Plan Film Festival in Frankrijk) en Waves (2007, Golden Leopard Locarno Film Festival, Official Selection Sundance Film Festival).

Inspiration Night is toegankelijk voor iedereen die in film werkt, die geïnteresseerd is in film of in het creatieve proces in het algemeen en geïnspireerd wil worden.

www.rialtofilm.nl www.binger.nl (meer informatie over deze avond zal hier binnenkort op te vinden zijn).