Workshop “Workflow van de RED”

NBF exclusief is in de eerste plaats voor leden. Voor deze gelegenheid maakt de NBF een uitzondering en kunnen ook niet-leden zich aanmelden. Toegangskosten voor niet-leden bedragen € 25,==.  Je direct aanmelden als nieuw lid kon ook.


Dit is een workshop in de eerste instantie bedoeld om de productionele aspecten van de RED uit te lichten. Voor hen die willen weten wat er voor andere workflow bij het gebruik van de RED camera komt kijken dan de ‘conventionele’ camera’s die we gewend waren.

Er zijn bijvoorbeeld extra of andere mensen op de set noodzakelijk, de techniek is anders en vergt andere specialisaties. Eventuele extra kosten kunnen echter weer worden terugverdiend in de postproductie, mits die van te voren goed wordt uitgezet.

Deze workshop is niet om jullie te overtuigen op de RED te gaan draaien. De sprekers zullen zoveel mogelijk handvatten en valkuilen aangeven die je tegen kan komen wanneer je hebt besloten om op de RED te gaan draaien.

Om verschillende technische redenen zullen we ook geen materiaal gedraaid op de RED laten zien, onder leiding van moderator Guy Molin zullen de sprekers ook uitleggen waarom niet.

PROGRAMMA:

Draaien op de RED:

Robert Berger zal toelichten hoe het is om te draaien op de RED, wie en wat er technisch voor nodig is en wat het productioneel voor andere inzichten vergt.

Postproductie van R3D materiaal:

door Maarten Treurniet. Maarten heeft al diverse producties afgewerkt die zijn gedraaid op de RED.

Budgetteren van een RED productie:

Omdat draaien op de RED een andere samenstelling van de crew vereist, en een ander postproductie traject, heeft dat gevolgen voor het budget. Een ervaren uitvoerend producent/productieleider zal een en ander toelichten

De verzekering van een productie die wordt gedraaid op de RED:

                Draaien op de RED brengt een ander technisch proces met zich mee, dit kan gevolgen                 hebben voor de verzekering. Wat wil de verzekeraar om een productie net zo volledig                 te verzekeren zoals dat bij een 35mm productie gebruikelijk is? Welke tests, back-ups                 etc. zijn verplicht? Een verzekeraar zal aanwezig zijn om e.e.a. toe te lichten.

Na afloop van de workshop is er gelegenheid om nog een drankje te drinken en eventueel nog individuele vragen te stellen.