Joods Film Festival

Hoofdthema voor 2008 is Boksers en Hollywood, vanwege de belangrijke rol die joodse boksers op topniveau in de eerste helft van de 20e eeuw speelden. Tussen 1901 en 1939 waren er maar liefst 28 joodse wereldkampioenen. We zijn daarom ook verheugd dat we in associatie met het San Francisco Jewish Film Festival, onze oudste en grootste collega, een bijzonder programma kunnen presenteren zoals de hoofdfilm Orthodox Stance over de jonge veelbelovende bokser Dmitriy Salita, de zwijgende film His People uit 1925, voor deze gelegenheid voorzien van een livejazz optreden door eminente musici en het “onmogelijke” verhaal in Max Baer’s last right hook.

Ook besteden we aandacht aan de highlights van de Israëlische filmindustrie waarvan de meeste voor het eerst in Nederland te zien zijn, zoals het aandoenlijke verhaal van Ephraim Kishon, verbeeld in The Policeman uit 1971 tot aan het actuele en vertederende Noodle.

Tenslotte is er weer een keur van interessante premières en gasten, van Xaviera Hollander’s levensverhaal tot het ingetogen En sindsdien zitten we hier… Niet te missen is ook het briljante acteerwerk in de Catalaanse film The Clown and the Führer

Het is slechts een greep uit het zeer gevarieerde programma. Een editie waar voor iedereen veel te ontdekken valt. Of je nu komt voor een oude Amerikaanse boksfilm, de laatste Israëlische productie of zomaar om met vrienden een avond uit te zijn, het joods film festival staat garant voor een onvergetelijke belevenis.

Voor meer informatie en het hele programma, surf naar www.joodsfilmfestival.nl

Ik wens je een fantastisch festival!

Jack M. Weil
(voorzitter)