IDFA CURSUS VOOR JONGE PRODUCENTEN

De ‘cursus’ is samengesteld uit onderdelen van IDFAcademy en het FORUM. Het gaat bij voorkeur om mensen die nog niet eerder het FORUM bezocht hebben. Zij kunnen werkzaam zijn bij een documentaire productiehuis (het hoeft nadrukkelijk niet de hoofd-producent te betreffen), maar men mag ook beginnend zelfstandig producent zijn. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden, want deze worden door het Filmfonds gedragen, 100% aanwezigheid wordt echter geëist.

Het programma zal er als volgt uitzien (onder voorbehoud):

Uit het IDFAcademyprogramma (21 t/m 23 november)

De Who is Who bijeenkomst: een overzicht van de belangrijkste aanwezige financiers en omroepen door ingevoerde professionals. Het blijft niet alleen bij het noemen van namen: de manier om mensen te benaderen, de reële kans om met geld terug naar huis terug te gaan en hoe het beste contact te houden met financiers nadat het festival is afgelopen passeert de revue.

Meet the professionals: korte gesprekken met professionals die op het festival aanwezig zijn. Een tiental experts met verschillende achtergronden rouleert om kennis te maken met de deelnemers. Door over hun eigen werk te vertellen, door vragen te stellen en te beantwoorden en door advies te geven kunnen deelnemers en professionals op een informele manier van elkaar leren.

Marketplace from MG to DIY: een overzicht van alle mogelijkheden van distributie, van klassieke methoden tot nieuwe media.

Keynote Cassian Harrison: Cassian Harrison is niet alleen documentaire producent en regisseur, maar ook één van de belangrijkste Nieuwe Media producenten in Engeland. Cassian bespreekt tijdens zijn Key Note zijn meest recente project ‘Britain from Above’, een groots opgezet multi platform BBC serie met een website waarop 20 korte films, prachtige data visualisatie en ‘achter-de schermen’ materiaal te zien is.

Uit het FORUMprogramma (24 t/m 26 november)

EDN-pitchworkshop: hoe zo effectief mogelijk een nieuw project te presenteren.

Media carrousel: een overzicht van opleidingen en trainingen die gevolgd kunnen worden.

Alle deelnemers krijgen een observerpas voor het FORUM en kunnen onbeperkt pitches bijwonen. Daarnaast kunnen ze met hun pas alle filmvoorstellingen van het festival bezoeken en Guests Meet Guests bijwonen. Wie zich hiervoor wil opgegeven dient een brief van maximaal twee pagina’s of een mail te sturen naar het Filmfonds, ter attentie van Monica Wissing, m.wissing@filmfonds.nl.

Deadline: 24 oktober 2008

Hierin graag uw motivatie om aan het programma deel te nemen en uw cv, en duidelijk uw naam en adres en hoe wij u kunnen bereiken. Het Filmfonds selecteert in samenspraak met IDFA de zes deelnemers.

Ik kijk met spanning uit naar uw reacties! Voor vragen kunt u mij bellen op onderstaand telefoonnummer.
Met vriendelijke groet,
Niek Koppen

Hoofd Documentaire
Nederlands Fonds voor de Film
Jan Luijkenstraat 2
1071 CM Amsterdam
tel.: 020.5707679
fax: 020.5707689
n.koppen@filmfonds.nl
www.filmfonds.nl