Dick Maas zoekt via Hyves nieuw acteertalent voor DE LIFT 4 en 5

Aan de deelnemers wordt gevraagd een filmpje van maximaal 1 minuut in te sturen van een sterfscène. De potentiële acteurs zijn vrij om daar zelf een invulling aan te geven. Maas heeft echter wel een aantal tips voor de toekomstige talenten: “Zoek een lift, gebruik veel bloed en maak er iets origineels van.”

Precies vijfentwintig jaar geleden debuteerde Dick Maas als regisseur met zijn speelfilm DE LIFT. Als hommage aan de Nederlandse klassieker heeft een groep talentvolle en enthousiaste filmmakers het ambitieuze plan ontwikkeld om vier korte films te maken: DE LIFT 2, 3, 4 en 5. Producent LEV Pictures heeft de productie van DE LIFT 2 en 3 inmiddels voltooid. De opnames van de laatste twee films starten in oktober.

DE LIFT 4: THE ASCENT, geregisseerd door Daniel Bruce en Willem Gerritsen gaat over een man die zelfmoord wil plegen door van een hoog gebouw af te springen, waarbij hij in een kat-en-muisspel terechtkomt met een lift die hem ervan probeert te weerhouden. In DE LIFT 5: LIFT DER DESTRUCTIE van Erik Bulckens gaat het om een oude gietijzeren Franse lift in een villa. De villa moet plaats maken voor een Vinexwijk, maar dan doen de kleinkinderen van de oude bewoonster van de villa een aantal gruwelijke ontdekkingen.

De auditieoproep is op Hyves te vinden: delift2008.hyves.nl

Voor meer informatie over het filmproject: www.delift2008.nl