10de Film by the Sea: 12 t/m 21 september

Het belangrijkste programma-onderdeel is het competitieprogramma ‘Film en Literatuur’. Met dit officiële competitieprogramma onderscheidt Film by the Sea zich van andere filmfestivals in Nederland en Europa. Elke editie van het festival heeft een wisselende jury bestaande uit de grote namen uit de Nederlandstalige film- en boekenwereld. Deze jury kent de Film by the Sea Award toe aan de beste nieuwe boekverfilming, nationaal of internationaal.

muziek in de filmzaalFilm by the Sea is meer dan alleen een film- en literatuur festival: het heeft naast de vele premières ook aandacht voor de kwetsbare cinema. Het festival vertoont 100 films uit alle delen van de wereld die speciaal worden geïmporteerd voor een unieke vertoning tijdens het festival; er is een uitgebreid educatieprogramma, er zijn cursussen en in de dagelijkse talkshows ontmoeten publiek en gasten elkaar.

Film by the Sea feestFilm kijken is een feest en Film by the Sea staat ook bekend om haar festiviteiten en speciale evenementen en muzikaal entertainment. Vrijdagavond 12 september vindt het openingsgala plaats. Zaterdag 13 september kunnen jongeren ervaren hoe het is om films te maken en te acteren in de DELTA filmXperience. ‘s Avonds vindt de Spijkerbroekenpremière plaats. Het Film- en Literatuurprogramma gaat op maandagavond 15 september van start met een ‘boek en bal’. De kindermiddag vindt dit jaar op woensdag 17 september plaats. Op zaterdagavond 20 september neemt Film by the Sea afscheid van haar gasten met een onvergetelijk slotfeest. Op deze avond vindt ook de Award Ceremony plaats waarbij onder andere de Lifetime Achievement Award en de Special Award voor (respectievelijk) een indrukwekkende regie- en acteercarrière wordt uitgereikt, evenals de Film- en Litratuur Award. Op zondag 21 september worden van 9.00 tot 21.00 uur vrijwel alle films nog eenmaal vertoond. Het festival biedt dit jaar ook de mogelijkheid om favoriete films uit eerdere edities terug te zien. Het publiek heeft uit de afgelopen negen edities haar 25 favoriete films uitgekozen. De top 25 hiervan wordt tijdens het festival nogmaals vertoond.

Morgen FreemanTalrijke prominente filmmakers en acteurs bezochten het festival de afgelopen jaren waaronder: Jonathan Demme (The Silence of the Lambs), Stephen Frears (The Queen, Dirty Pretty Things), Morgan Freeman (Seven, Million Dollar Baby), James Ivory (The Remains of the Day, Howard’s End) en in 2007 Sir Ben Kingsley (Gandhi, Schindler’s List) en Volker Schlöndorff (Die Blechtrommel).

  03-09gratis optreden

gratis optreden

Zaterdagavond 13 september, 21.00 uur verzorgt Wolff een gratis optreden in het DELTA Theater. De formatie Wolff best…

lees meer

01-09Ik zoek een man

Ik zoek een man

Of een vrouw natuurlijk. Als je maar gemotiveerd en sterk bent, want wij zijn hard op zoek naar sjouwers en bouwers d…

lees meer

21-08Marion Bloem

Marion Bloem

Ver van familie van Marion Bloem gaat in aanwezigheid van cast en crew op zondagmiddag 14 september om 14.00 uur in p…

lees meer