SCHRIJFPALEIS DE LUXE tijdens het Nederlands Filmfestival

Schrijfpaleis De Luxe op het Nederlands Film Festival!

We beginnen het nieuwe seizoen spetterend, met een speciale editie van het Schrijfpaleis.

In samenwerking met het Nederlands Film Festival organiseren we in het kader van het festivalprogramma ‘Nieuwe Lichting’ een voorleesochtend met uitsluitend scripts van scenario-studenten.

Zoals altijd met prachtige acteurs: Saskia Temmink, Hadewych Minis, Derek de Lint en Marcel Hensema. Onder de vertrouwde begeleiding van regisseur Antoinette Beumer en presentator Moniek Kramer.

Met als nieuw element een panel van deskundigen dat reageert op de scripts vanuit zijn of haar achtergrond en wellicht een gouden tip voor realisering van het script heeft. Hierin vertegenwoordigers van Stimuleringsfonds, Filmfonds, AVRO, NCRV, IDTV Film, Eyeworks en Lemming Film.

NB. Vorig jaar hebben twee van de vier projecten uit het Schrijfpaleis De Luxe een goede (door)start gemaakt!

Inzendingen voor deze editie zijn al binnengekomen, onder meer via de opleidingen. Op dit moment vindt de selectie plaats.

Kun je echter niet wachten op de volgende deadline, voor het Schrijfpaleis in november zijn scripts al zeer welkom! Stuur het naar het Schrijfpaleis, De Lairessestraat 125, 1075 HH te Amsterdam, gekopieerd in 7-voud, in scenario lay-out.

We zien jullie graag maandagochtend 29 september in Utrecht! Entree is gratis en reserveren niet nodig, maar kom op tijd want het aantal plaatsen is beperkt.

Het Schrijfpaleis
Moniek Kramer, Antoinette en Jenny Booms

Met dank aan LIRA, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en het Nederlands Fonds voor de Film voor de genereuze financiële ondersteuning van Het Schrijfpaleis.