Laurel & Hardy Wereldconventie 9 tot 13 juli in Nederland

In Pathé Tuschinski is zaterdagochtend 12 juli, onder auspiciën van het Amsterdamse Filmmuseum, een ouderwetse bioscoopvoorstelling met louter films van het beroemde komische duo uit de jaren twintig en dertig. De films komen uit particuliere collecties en uit de archieven van het Filmmuseum en het UCLA in Los Angeles.

De hoofdfilm wordt Sons of the Desert, de naamgever van de internationale Laurel & Hardy fanclub. Een van de zwijgende films wordt muzikaal begeleid door het orkest De Sprockets. In de pauze vertonen Amerikaanse Laurel & Hardy look-alikes die hun sporen hebben verdiend in de Universal Studios (Florida) hun kunsten. Dames met snoepbakken zullen chocolarepen in de oorspronkelijke wikkels uitleuren.

 

Bij de deelnemers aan de wereldconventie is Amerika het best vertegenwoordigd met ruim honderd deelnemers, maar er komen, naast Nederlanders, onder meer ook Britten, Ieren, Duitsers, Belgen en Zwitsers. Eregast is Jean Darling, bekend van de filmserie De Boefjes (Our Gang), die nu ver in de 80 is en nog met Laurel & Hardy heeft samengewerkt in de studio van Hal Roach. Tijdens de conventie verschijnt het tweede deel van haar memoires, Buttercakes and Banana Oil (uitgave van Blotto Press).

 

Het programma van de conventie: www.tellmethatagain.info

Kaarten voor Tuschinski via Pathé, tel: 0900 1458 of www.tuschinski.nl

Algemene info: info@perfectdaytent.nl

 

Voor meer persinformatie: Anton Huyps, mob: 06 10154967, e: antonhuyps@casema.nl

of Bram Reijnhoudt, tel: 035 7720456, e: blotto@chello.nl