IDFA introduceert summerschool voor beginnende filmmakers

Onder de vlag van de IDFAcademy, het trainingsprogramma dat jaarlijks tijdens IDFA plaatsvindt, worden vijftien internationale deelnemers een week lang gecoacht. Onder begeleiding van tien gerenommeerde documentairemakers richten de deelnemers zich specifiek op het verbeteren van de narratieve structuur van hun documentaireproject.

De IDFAcademy Summer School bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele begeleiding door verschillende experts. Doel van de Summer School is het bijschaven en verbeteren van de narratieve structuur van het scipt of de eindmontage. Onder de docenten bevinden zich onder anderen Greg Sanderson (BBC Storyville), Debra Zimmerman (distributeur Women Make Movies), Erez Laufer (editor van o.a. Startup.com en The War Room) en Alexandre Brachet (Upian.com).

De Summer School is alleen toegankelijk voor de vijftien geselecteerde deelnemers, die afkomstig zijn uit dertien verschillende landen. Zeven van de vijftien projecten ontvangen financiële steun van het Jan Vrijman Fonds, en een extra bijdrage voor de makers om mee te kunnen doen aan de Summer School.

In het kader van de Summer School worden ‘s avonds documentaires in Studio K vertoond, de ‘Summer School Tutor’s Choice’, die ook voor publiek toegankelijk zijn. Zo worden onder meer Voices of Bam (Ned., 2006) van Aliona van der Horst en Maasja Ooms, The Brooklyn Connection (Ned., 2004) van Klaartje Quirijns en My Country, My Country (VS, 2006) van Laura Poitras vertoond. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Studio K.

Zie voor meer informatie: http://www.idfa.nl/industry/idfacademy/summer-school-2008.aspx
en www.studio-k.nu