Gratis lidmaatschap voor studenten!

Studenten die ingeschreven zijn bij een fulltime audiovisuele opleiding van minimaal HBO-niveau en die recht hebben op studiefinanciering kunnen tijdens hun studieperiode gratis lid worden. Na de studie is er de mogelijkheid om tot 2 jaar na afstuderen lid te blijven voor €30,- per jaar.

Studenten die zich aanmelden als NBF-lid kunnen gebruik maken van dezelfde voordelen als reguliere leden. Hieronder vind je meer informatie over de voorwaarden en wat precies de voordelen zijn voor studenten in de praktijk.

Het NBF servicebureau
De NBF opereert vanuit haar kantoor aan het Rokin in Amsterdam. Dit kantoor is fulltime bezet door Nienke en Roddia en dient als servicebureau voor haar leden. Heb je vragen over contracten, auteursrecht of financiën? Of zoek je contactgegevens van iemand uit de film- en tv sector? Het NBF servicebureau kan je verder helpen of hierin bemiddelen door je in contact te brengen met andere mensen uit ons brede netwerk van film- en tv professionals.

Voordelen voor studenten
De NBF biedt vele kortingen en acties aan die je kunnen helpen bij de ontwikkeling van je professionele status in de mediawereld. Voor de meeste acties heb je de ledenpas nodig. Deze kun je gratis aanvragen door een digitale pasfoto van jezelf te sturen naar nbf@nbf.nl.

Als NBF-lid profiteer je van de volgende voordelen:

•    Hoge collectieve kortingen op zowel particuliere als zakelijke verzekeringen bij OHRA en Meeùs Media (voormalig Westerzee-MAN), vaak meer dan een paar honderd euro op jaarbasis, en persoonlijk advies op maat in het NBF verzekeringsspreekuur;
•    Een persoonlijke NBF ledenpas die de professionele status in de AV-sector legitimeert en die recht geeft op verschillende kortingsregelingen (zie onder);
•    Toegang tot speciale evenementen die de NBF organiseert, evenals de maandelijkse NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) op elke laatste maandag van de maand in LAB111;
•    Elke week de NBF nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de Nederlandse film- en televisiewereld en interessante uitnodigingen voor evenementen van andere partijen;
•    Standaard contracten en algemene voorwaarden die naar eigen inzicht aangepast en gebruik kunnen worden;
•    E-mailservice en Hostingservice, waarbij je gratis een zelfgekozen e-mailadres van de NBF (naam@nbf.nl) kunt aanvragen met een spamfilter van hoge kwaliteit, de mogelijkheid om tegen goede voorwaarden en korting je website te laten hosten en de mogelijkheid om tegen voordelig tarief via een template een eigen nieuwe website op te zetten (toegepitst op AV-professionals);
•    Juridische service: gratis advies, aantrekkelijke voorwaarden en korting bij verschillende entertainmentadvocaten;
•    Vermelding met uitgebreid profiel in de NBF app die begin 2014 wordt gelanceerd;
•    Altijd beschikking over informatie of hulp bij het vinden van de juiste contacten via het NBF-bureau;
•    Een uitgebreid persoonlijk profiel op de website van de NBF waardoor je goed te vinden bent door potentiële werk/opdrachtgevers;

NBF-leden kunnen hiernaast gebruik maken van de volgende kortingsregelingen:

•    Minimaal 45% korting op voorstellingen bij alle Pathé-bioscopen in Amsterdam (Tuschinski, City, Munt, Arena) op vertoon van de NBF-ledenpas;
•    Korting bij verschillende bioscopen (EYE Film Instituut, Cinecenter, Rialto, De Balie, Filmschuur&Toneelschuur Haarlem, Het Ketelhuis) op vertoon van de NBF-ledenpas;
•    Korting bij verschillende festivals (Nederlands Film Festival, HAFF, LAFF, Beeld voor Beeld e.a.) – hou hiervoor de nieuwsbrief en website in de gaten;
•    25% korting op een Ximon Plus-abonnement;
•    Kennismakingslidmaatschap de Kring voor 2013 €100,- (normaal € 350,-) – klik hier voor de kennismakingsbrief 2013
•    25% korting op screenwriting software Final Draft;
•    25% korting op dvd’s en boeken bij de webshop van Just Entertainment;
•    10% korting op dvd’s en blu-rays bij Cosmox webwinkel;
•   25% korting op abonnement naar keuze bij Filmstart Industry Guide, een centrale gids voor de Nederlandse film en tv-wereld;
•    Korting op aankoop van je computer bij Dell;
•    Korting op autohuur bij Avis in zowel binnen- als buitenland;
•    NIEUW: 10% korting op alle cursussen en opleidingen bij College of Multimedia (CMM) en op geselecteerde cursussen nog extra korting (leden worden hiervan via de nieuwsbrief op de hoogte gesteld).

NBF-leden kunnen hiernaast met vragen, advies of inlichtingen terecht bij het NBF-bureau. Het kan hierbij gaan om vragen op persoonlijk en zakelijk gebied, maar ook om inlichtingen over instellingen of personen. Het bureau geeft in voorkomende gevallen direct advies aan de leden. In geval van vragen die buiten het bereik van de directe beantwoording vallen weet de NBF veelal welke deskundigen op het betreffende gebied het best benaderd kunnen worden. Hier kun je ook terecht voor vragen over het lidmaatschap en aanmelding.

Contactgegevens NBF-bureau:
Telefoon: 020-6646588 (doorgaans bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 17:30)
E-mail: nbf@nbf.nl

Voorwaarden
•    Het gratis studentenlidmaatschap is alleen beschikbaar voor studenten die ingeschreven zijn bij een fulltime audiovisuele opleiding van minimaal HBO-niveau en die recht hebben op studiefinanciering en van opleidingen die geselecteerd zijn door het NBF-bestuur;
•    Om je in te kunnen schrijven als gratis studentlid dien je een bewijs van inschrijving van je onderwijsinstelling te overleggen, dit bewijs kun je uploaden in het aanmeldingsformulier of sturen naar nbf@nbf.nl;
•    Het gratis lidmaatschap geldt alleen voor de periode dat je als student ingeschreven staat en hier een bewijs van kan overleggen. Na de studie is er de mogelijkheid om tot 2 jaar na afstuderen lid te blijven voor €30,- per jaar.
•    Het gratis lidmaatschap wordt automatisch beëindigd als je geen bewijs van inschrijving voor het nieuwe studiejaar toestuurt.
•    Om gebruik te kunnen maken van de kortingen en acties, is het aan te raden om een ledenpas aan te vragen. Je kunt je digitale pasfoto uploaden in het aanmeldingsformulier sturen naar nbf@nbf.nl;
•   Als gratis studentlid heb je geen recht op een welkomstcadeau;
•   Voor de gratis studentleden gelden dezelfde voorwaarden en reglementen als voor reguliere leden. Deze worden in de bevestiging toegestuurd en zijn ook te vinden op de website: http://www.nbf.nl/wp-content/uploads/2011/03/Algemene-Voorwaarden.pdf

Contactgegevens NBF-bureau:
Telefoon: 020-6646588 (doorgaans bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 17:30)
E-mail: nbf@nbf.nl

Aanmeldingsformulier gratis studentlidmaatschap
[contact-form 9 “NEW Aanmelding studentenlidmaatschap”]